Primăria Capitalei monitorizează problemele din școli și grădinițe

Primăria Chișinău monitorizează îndeaproape activitatea instituțiilor de învățământ din capitală în condițiile restricțiilor datorate coronavirusului și studiază problemele emergente.

Primarul general Ion Ceban a afirmat acest lucru în cadrul programului „Piatnitza” de pe postul RTR Moldova. 

El a menționat că municipalitatea primește multe cereri din partea părinților, cărora le vine greu să combine orelor de lucru și programul ale școlilor și grădinițelor. De exemplu, părinții copiilor care frecventează școala primară solicită ca lecțiile să fie de o durată obișnuită.

„Studiem cu atenție toate cererile, monitorizăm situația și încercăm să facem tot ce ne stă în putință pentru a atenua situația. Am trimis o cerere guvernului pentru a ne permite să reducem distanța socială în grădinițe de la 4 la 2 metri. Dacă ni se permite să facem acest lucru, atunci instituțiile preșcolare vor putea accepta mai mulți copii”, a punctat Ceban.

În ceea ce privește dotarea instituțiilor de învățământ cu echipamente igienice și de protecție, precum și rapoartele despre extorcări în școli, primarul capitalei a reamintit că doar în etapa actuală au fost alocate 15 milioane de lei pentru asigurarea școlilor și grădinițelor din Chișinău.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții CNA, cu care am discutat problema controlului asupra cheltuielilor de fonduri strânse de părinți și am vorbit și despre cine și în ce scop încasează acești bani. Din păcate, corupția în acest domeniu este încă puternică și intenționăm să înăsprim măsurile de combatere a acestui fenomen ”, a spus el.

Ion Ceban i-a îndemnat pe toți cei care au asistat la încălcări să o raporteze la primărie și a adăugat că inspecțiile inopinate în instituțiilor de învățământ ale capitalei continuă.