Persoane “oleacă decedate” în listele lui Usatîi și Năstase

Renato Usatîi și Andrei Năstase se bucură de susținerea morților. Cel puțin asta reiese din rezultatul colectării semnăturilor de către grupurile de inițiativă a celor doi candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova. În cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale de astăzi, vicepreședintele CEC Vladimir Șarban a declarat că în urma verificării listelor s-au depistat semnăturile persoanelor decedate.

“Cum s-a întâmplat că sunt în liste persoane “oleacă decedate?”. Dvs urma să discutați cu oameni vii. Au decedat după ce ați colectat semnăturile? Poate i-ați supus unui stres?”, a întrebat Șarban.

„Noi nu cunoaștem de ce s-a întâmplat, pentru că am aflat ieri. Poate s-a făcut intenționat de vreun colector”, a răspuns Mihail Bușuleac, președintele grupului de inițiativă al candidatului Renato Usatîi.

Iar Dinu Plîngău, președintele grupului de inițiativă al candidatului Andrei Năstase, a recunoscut că „uneori din partea unor colectori există exces de zel”.

Într-un final, CEC a înregistrat primii doi concurenți electorali la funcția de Președinte al Republicii Moldova: Andrei Năstase, candidat din partea Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” și Renato Usatîi, din partea Partidului Politic “Partidul Nostru”.