Mirosul urât în Capitală | Ceban anunță că a fost deconectat încă un agent economic

Lupta cu mirosul urât în capitală continuă. Primarul general Ion Ceban spune că agenții economici sunt verificați periodic, la fel și probele sunt luate o dată la câteva zile. 

„Sunt în prim proces aceste rezultate. Probele se iau periodic. Am discutat cu agenția de mediu și urmează să discutăm suplimentar cu Ministerul Mediului. Pe data de 8 Septembrie a mai fost deconectat un agent economic, pe data de 15 – va fi deconectat altul. Au fost transmise toate prescripțiile și noi ne dorim ca problema să fie rezolvată definitiv”, a punctat edilul. 

Amintim că probele anterioare luate arătau depășirea normelor de 2000 de ori, ceea ce era inadmisibil. Ceban spune că a solicitat asistența autorităților publice centrale, pentru că municipalitatea nu are un laborator acreditat, pentru a vedea ce se elimină și în atmosferă. „Sunt procese de producere, pe care vrem să le înțelegem. Au rămas singurele suspiciuni deversărilor în bazinele acvatice. Din probele pe care  le-am luat avem neregularități”, a conchis edilul.