Un individ a amenințat cu un cuțit șoferii și vânzătoarea unui magazin din Chișinău | VIDEO

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Capitală, a fost reținut în flagrant pentru comiterea unui atac tâlhăresc. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

Cazul a avut loc pe data de 02 septembrie, pe strada Ceucari. Individul avea un comportament neadecvat și amenința trecătorii și șoferii, după care a intrat într-un magazin alimentar și a amenințat o angajată să-i dea banii din aparatul de casă. Profitând de neatenția individului, tânăra a fugit și a solicitat intervenția angajaților poliției.

La fața locului imediat s-a deplasat un echipaj al BPRO și grupa operativă a IP Râșcani. Astfel bărbatul a fost reținut chiar la fața locului și escortat la inspectoratul de poliție pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În cadrul acțiunilor procesual penale polițiștii au acumulat probe concludente ce îi demonstrează vinovăția, totodată au fost ridicate imaginile video de pe camerele de supraveghere, care au surprins acțiunile individului.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală prevăzută de art. 188 CP Tâlhărie, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.

Actualmente, prin încheierea instanței de judecată, a fost dispusă internarea forțată în instituție medicală psihiatrică în vederea efectuării expertizei psihiatrice.