Va fi făcut public numele companiilor responsabile de mirosul urât din Capitală

Locuitorii Chișinăului trebuie să-și cunoască „eroii”, spune primarul general Ion Ceban, despre companiile din cauza cărora persistă un miros neplăcut.

Potrivit lui Ion Ceban, astăzi va fi prezentat rezultatul pentru 47 de probe prelevate anterior la companiile producătoare, iar denumirile companiilor vor fi făcute public.

Mirosul neplăcut ce a reapărut în oraș este subiectul, care este discutat la toate nivelele și se întreprind zilnic mai multe măsuri, pentru a înțelege ce anume se întâmplă. Faptul că nu miroase urât în oraș cum în vara anului trecut de la lacurile de nămol acumulat, este cert, deoarece am întreprins toate măsurile pentru ca acest lucru să fie evitat.

Problema a fost stabilită și cauza ar fi revărsările apelor uzate în canalizarea publică de la companiile producătoare, iar concentrarea în aceste ape ar fi extrem de mare”, a punctat Ceban.

Primarul general crede că lucrurile vor fi aduse la normalitate, iar vinovații vor plăti. „Mulți dintre internauți zic că noi am ascunde pe cineva, iată dacă voiam să ascundem, nu făceam public aceste date și informații. Și suntem gata să facem public și datele și numele acelor interprinderi producătoare care revarsă apele uzate în canalizarea publică. Au fost prelevate probele de către specialiști, cum avem rezultatele acestor probe, voi solicita să fie făcute public. Locuitorii trebuie să-și cunoască eroii. Următorul pas va fi debranșarea acelui agent economic care încalcă, iar dacă se va depista implicarea și funcționarilor, vor urma și demiteri.

În oraș miroase nu a bomboane, nici a parfum, uneori, chiar dacă am acoperit nămolul, însă pe teritoriul stației de epurare nu miroase”, a conchis edilul.

Mai mult, Primăria Chișinău este gata să intervină în limita legală și să debranșeze cei care au mari abateri și încălcări.