Proiect amplu de infrastructură în comuna Stăuceni

Continuă implementarea proiectelor de infrastructură. Ieri a fost dat startul unui proiect amplu în comuna Stăuceni: un sector de drum cu lungimea de 2 km şi lățimea de 7 metri din această localitate a intrat în reconstrucţie. Suma lucrărilor este de 12,1 milioane de lei, dintre care 5 milioane au fost repartizate din bugetul municipiului Chișinău.

Este cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii drumurilor și căilor de acces implementat vreodată în localitate şi are ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai a locuitorilor comunei Stăuceni”, spune acesta.

Ceban mai spune că anterior a avut mai multe discuţii cu primarul de Stăuceni, care a insistat pe implementarea acestui proiect, motivând că în acest fel se urmăreşte atingerea a două obiective.

„Primul obiectiv este direcționarea autobuzelor de pe rutele municipale pe tot teritoriul localității, asigurând astfel accesul tuturor locuitorilor la transport public. Iar al doilea – fluidizarea traficului rutier în localitate”, a punctat Ion Ceban.

De precizat că Primăria Chișinău a alocat din buget în acest an pentru proiectele din suburbii circa 100 milioane lei, una din cele mai mari sume alocate din bugetul municipal de pana acum pentru proiectele din suburbii.