Ceban, către locuitorii din suburbii: Curând vom aduce autobuze noi. Încă puțină răbdare

Primarul general Ion Ceban cere locuitorilor din suburbii să mai aștepte puțin până vor veni noile autobuze în capitală.

Pe data de 10 septembrie avem deschiderea ofertelor pentru achiziția a 100 de autobuze. Dacă nu avem contestații, atunci cel târziu, până în martie avem 60 de unități noi, aprilie – mai, altele 100 de unități noi. Rog Direcția Transport să lucreze pe partea de rute cu primarii de suburbii să vedem unde trebuie să ajungă unitatea de transport. Până la mijlocul lunii septembrie, atât cât avem timp, să discutăm cu diferiți colegi, să vedem că avem rezultatul realizat – licitația și să fim pregătiți pentru a interveni”, a spus Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi cu primarii din suburbii.

Anterior, Ceban a punctat că majoritatea autobuzelor vor fi dislocate către suburbii, pentru că circulă unități vechi, care și-au depășit termenul de folosite de câteva ori.

Amintim că recent aceasta a fost publicat caietul de sarcini cu privire la achiziționarea celor 100 de autobuze. „Dvs știți foarte bine că am aprobat acel plan de procurare a peste 370 de unități de transport în următorii 3 ani. Începând cu acest an, 35 de troleibuze. A fost plasată și prima dată în istoria Republicii Moldova și în jurnalul European de achizii publice, procurarea a 100 de autobuze pentru Chișinău și suburbii”, a declarat edilul.