Un restaurant din parcul „La izvor”, demolat forțat | FOTO

Restaurantul din parcul „La Izvor” va fi demolat începând de astăzi. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, în contextul lucrărilor de reabilitare a parcului.

Ion Ceban spune că restaurantul este amplasat ilegal pe teritoriul parcului.

„Obiectivul, format din 3 unități comerciale: terasă de vară și două unități de prestări servicii închiriere, activa în contradicție cu normele de amplasare a unităților de comerț ambulant stradal. Schemele de amplasare au expirat în octombrie 2019”, spune Ceban.

Edilul mai afirmă că obiectivul activa ilegal, deoarece a fost notificată o singură unitate de prestări servicii, deși în realitate erau trei.

Agentului economic i-au fost expediate prescripții din partea preturii de sector, în vederea evacuării benevole a unităților amplasate neautorizat, însă acesta nu s-a conformat solicitării autorităților locale. Drept urmare, Pretura a dispus evacuarea forțată a obiectivelor”, mai subțiază edilul.

Pretura Buiucani nu a mai prelungit schemele de amplasare pentru complexul de prestări servicii de agrement SRL „Inima Codrului”, pentru că, potrivit Concepției de reconstrucție a zonei de agrement, pe teritoriul acesteia nu se regăsesc activități comerciale.

Amintim că, recent, Primăria Chișinău a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra insulelor din lacul „La Izvor”.