FOTO | Subterana de pe Viaduct, după ce 95% din lucrări au fost finisate

În capitală se intervine cu reparații unde nu s-a intervenit zeci de ani. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care a mers astăzi în inspecție la subterana de la Viaduct. Ceban spune că aceasta este gata în proporție de 95%.

„Lucrările de reparație, anume aici, au început în aprilie, însă, din cauza pandemiei, acestea s-au extins până în prezent. S-a schimbat, tot ce ține de podea, acoperiș și scări. S-a instalat și o rampă pentru persoanele cu deficiențe locomotorii. S-a realizat un lucru frumos. Au fost instalate mai multe panouri cu sticle antivandalism, de la care am rămas impresionat. De asemenea, au fost puse 4 camere de luat vederi. Astfel, cei care se gândesc să facă dezordine sau să lovească cu picioarele în ceea ce a fost renovat, trebuie să se gândească de 2 ori. Aceștia vor fi amendați și documentați de poliție”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că astăzi, practic, toate subteranele ce vor intra în reparație sunt făcute cu suportul agenților economici.

Chiar și aceasta a fost reparată cu ajutorul celor de la MallDova. Cu toții vrem să fie bine, să fie amenajat. Și îi încurajez și pe alți agenți economici să participe la astfel de acțiuni. Eu cred că în curând, toate subteranele vor deveni mai moderne. Investiții în astfel de obiective nu s-au făcut niciodată. Cu toții ne dorim să trăim într-un oraș confortabil”, a conchis acesta.

Amintim că, în capitală patru subterane sunt în reparație, iar ieri, la cea de pe Alecu Russo, din sectorul Ciocana, a început reabilitarea.