De astăzi, au început lucrările de reabilitare în parcul de pe Miron Costin | FOTO

În parcul din strada Miron Costin din sectorul Rîşcani au început lucrările de reabilitare. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, muncitorii demontează pavajul vechi pe o porţiune din aleea centrală, urmând ca acolo să fie pus unul nou.

De ce facem acest lucru? Deoarece avem porțiuni, unde sunt tasări în pavaj, din motiv că este vechi și pe alocuri se surpă, iar în scurt timp riscăm să avem un parc nou, modern, dar cu pavaj deteriorat, așa cum este pe marginea parcului. Iată pentru a nu face totul, după care să ne întoarcem peste un an cu noi reparații, modernizăm în ansamblu parcul”, spune Ceban.

Totodată, pe aleile secundare ale Complexului Comemorativ „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, vor fi reabilitate bordurile şi pavajul pe porţiunile, unde acestea sunt deteriorate, în unele locuri va fi reamenajat pavajul scos din zona centrală a parcului.

Reparat va fi și havuzul, iar în parc va fi instalat un sistem automatizat de irigare, dar şi iluminat public modernizat. Unul câte unul, parcurile şi scuarurile din capitală intră în reparaţie”, a punctat edilul.

Lucrările vor finaliza în toamnă.