Premierul României invitat la inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a fost invitat de omologul său moldovean, Ion Chicu, la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău, care va fi inaugurat oficial în data de 27 august, atunci când Republica Moldova sărbătoreşte Ziua Independenţei.

Totodată, Ion Chicu a mulțumit Guvernulu României pentru investițiile în construcția acestui obiectiv.

Aduc mulțumiri Guvernului și poporului român pentru investițiile și suportul oferite în construcția acestui obiectiv care merită inaugurat în cadrul unui eveniment frumos. Pe 27 august este sărbătoare mare, cu această ocazie am remis premierului român, dlui. Ludovic Orban invitația de a participa la acest eveniment pentru a-i reda importanța națională”, a declarat Ion Chicu, în cadrul, ședinței de astăzi a Guvernului.

Amintim că lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început în februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro. Rețeaua de transport de gaze naturale pe ruta Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău. Prima etapă, construcția gazoductului Iași-Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.