Ceban: Până în 20 august, toate instituțiile educaționale din capitală trebuie să-şi determine orarul după care vor activa din septembrie

Părinții trebuie să cunoască cum vor activa grădinițele și școlile de la 1 septembrie. În cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Chișinău, edilul Ion Ceban a cerut ca până la 20 august toate instituțiile educaționale din capitală să-şi determine orarul după care vor activa de la 1 septembrie, iar acesta să fie făcut public.

„Fiecare școală va plasa informațiile pe site-urile instituţiilor şi pe chisinau.md, astfel ca părinţii şi cadrele didactice să fie la curent. Între timp primăria Chişinău depune maximum efort pentru a asigura condiţiile necesare în instituţiile educaţionale din capitală la redeschiderea acestora”, a precizat Ceban.

Mai mult, a fost elaborat Planul de acțiuni manageriale, care vine să reglementeze activitățile grădiniţelor, în contextul pandemiei Covid-19. Ceban spune că planul elaborat de municipalitate va fi unul național, la fel ca și Proiectul „Educație online”.

„Planul va servi drept ghid în instruirea personalului și părinților și va asigura respectarea tuturor cerinţelor recomandate de specialişti, pentru a nu răspândi noul tip de virus în rândul copiilor. Planul este publicat pe site-ul primăriei”, conchis primarul.