Au început filmările pentru cea de-a doua etapă a proiectului „Educației Online”

Proiectul Educație Online este la etapa a doua, iar tot conținutul este verificat de specialiști în domeniu. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul lansării celei de-a doua etape.

Noi suntem în proces de filmare la etapa 2 a educației online. Este vorba de biblioteca digitală lansată în luna martie, în timpul pandemiei de Covid. Noi considerăm că acest proiect este foarte bun. Să nu fim atât de modești, este un proiect de succes, având peste 2500 de lecții video filmate și este posibilitatea de a fi accesate atât din Chișinău, cât și în întreaga țară. Avem solicitări și din străinătate, în special din diaspora noastră care este în Europa, în Federația Rusă, chiar și în Statele Unite. Ceea ce este de menționat, că am acoperit în acea perioadă lecțiile pentru finele anului de învățământ pentru anul viitor pentru tinerii nu au putut să meargă fizic. Acum, în august, am început a doua etapă, pentru a fi pregătiți la 1 septembrie până în martie, aprilie pentru toate clasele”, a punctat edilul.

Ceban afirmă că acesta este un proiect foarte necesar, nu doar pe timp de pandemie, dar pentru orice circumstanțe.

Este o opțiune suplimentară de învățare pentru elevii noștri. Poate fi utilizată atât în țară cât și peste hotare, astfel, proporția actuală este de 80 la 20 la sută, de vizualizare. Biblioteca este completată astăzi cu sarcini interactive, unde tinerii își pot testa cunoștințele suplimentar. Sunt foarte multe module deja dezvoltate, lecții. De asemenea, am zis că proiectul va continua până la conceptul de simulare a lecțiilor mult mai mari, cum ar fi examenele de Bacalaureat sau examenele de promovare. Și deja unele lucruri sunt acolo, în colaborare cu Ministerul de resort, avem mai multe proiecte de viitor. Urmează să ne conjugăm eforturile în acest. Peste 300 de profesori, peste 150 de revizori – aceste conținuturi sunt verificate de specialiști”, a mai spus primarul.

De menționat că, pentru prima etapă au fost alocate 4,5 milioane de lei, însă au fost cheltuite 2,5 milioane. Filmările au început în această săptămână cu profesori din toată republica.