Incendiul de la Țînțăreni | Ion Ceban cere demisia directorului Regiei Autosalubritate

Primarul general Ion Ceban cere demisia directorului Î.M. Regia Autosalubritate, Eugeniu Axentiev. Despre a anunțat edilul în cadrul ședinței CMC de astăzi. Astfel, primarul a cerut introducerea acestei propuneri în cadrul ordinei de zi și să fie votat[ pe data de 11 august.

Asta după ce astăzi am primit mai multe rapoarte interne de la SPIA și de la IGSU, despre cele întâmplate la Poligonul de deșeuri de la Țînțăreni. Am cerut și o anchetă de serviciu privind elucidarea cauzelor, ce au adus la apariția incendiului și aprecierea acțiunilor întreprinse și/sau inacțiunilor factorilor de decizie, responsabili de gestionarea poligonului, inițiată la solicitarea mea”, a precizat edilul.

Amintim că săptămâna trecută, câteva zile la rând pompierii, împreună cu direcțiile municipale, au luptat cu un incendiu izbucnit la gunoiștea de la Țînțăreni.

De precizat că, 700 de mii de lei au fost repartizați din fondul de rezervă al municipiului Chișinău, pentru serviciile contractate pentru lichidarea incendiului, dar și consecințele acestuia de pe poligonul din com. Țînțăreni.