Cine o va săpa pe Maia Sandu în campanie

Toată clasa politică dn Moldova s-a aliat în jurul Maiei Sandu împotriva lui Dodon. Aparent este așa. Doar că adevăratele intenții ale fiecăruia dintre politicieni, moldovenii le vor afla în campania electorală.

Chirtoacă, Țâcu, Năstase și chiar Usatâi își pot lua voturi și își pot construi, salva chiar, viitorul lor politic, doar bazându-se pe electoratul de dreapta. Cam aici se înghesuiesc toți. Așa cum criticile directe aduse liderului de pe dreapta pot provoca mulțimea să îi devoreze prematur, cei menționați nu au decât o singură variantă – să o susțină… de ochii lumii. Și asta fac. Se aliniază cuminți tuturor mofturilor autodeclaratei prințese și înghit în sec. 

Chiar dacă în politică 2+2 nu este neapărat egal cu 4, tot matematic se calculează anumite lucruri. Iar matematica politicii moldave spune acum clar – dacă Maia crește prea mult, toți cei care se gudură acum pe lângă ea – vor dispărea de pe scena politică. PAS-ul va deveni un fel de PLDM care a absorbit tot ce se putea, făcând să dispară până și PL-ul la un moment dat, care încearcă să reînvie acum prin 
Țâcu și Chirtoacă. Doar că de data asta Maia îi va absorbi totalmente. Dealtfel, fix cum absoarbe PSRM-ul lui Dodon tot ce a mai rămas din PD. 

Și asta convine. Maiei Sandu și lui Igor Dodon. Câștigul Maiei Sandu în prezidențiale ar fi un marker care ar însemna începutul scăderii bruște a PSRM-ului. Din toate forțele politice doar coaliția Candu(a se citi PLAHA)-Șor ar putea profita din asta, așa cum au facut-o pe timpul guvernului Sandu, guvern pe care l-a dus de nas așa cu au vrut… Pentru șulerii de pe axa Israel-Miami o țară condusă de Maia și Harvardieni este lapte cu miere. Dar despre ei altă dată… 

În schimb, această victorie a Maiei îi va face pe unioniști și DA să dispară. Pe veci. Iată de ce vor încerca în fel și chip și chiar vor reuși să saboteze instaurarea Maiei în fotoliul de la Președinție. Cu asemenea pseudoaliați nici Dodon dușman nu îți mai trebuie. 

Și dacă analiștii de curte spun că Dodon va pierde pentru că are prea mulți dușmani care s-au aliat în jurul său, iată că ar trebui să numere mai bine dușmanii Maiei, percepuți de electorat deocamdată ca aliați. Da, ei vor lovi deschis în Dodon, dar și în Maia. Pe la spate. Ceea ce e mult mai rezultativ. Degeaba crede Maia că turul 2 va fi al ei. Cel puțin jumătate dintre votanții celorlalte partide, pseudoaliate, nu vor ieși la vot în turul 2, așa cum s-a întâmplat la chișinău în cazul lui Năstase. Năstase, Țâcu, Chirtoacă și restul au nevoie de Dodon la președinție ca să nu dispară.