Ion Ceban: Primăria oferă bani pentru ca elevii să învețe în condiții bune și sigure

Se lucrează intens la reparația și dotarea instituțiilor școlare, întrucât până la începerea unui nou an școlar a rămas puțin peste o lună. După vizitele de săptămâna, edilul capitalei, Ion Ceban, a declarat că primăria a oferit bani mulți pentru ca elevii să învețe în condiții mai bune, dar și mai sigure din punct de vedere pandemic.

Se lucrează foarte mult atât pentru a pregăti instituțiile, mă refer la reparații și dotarea cu dezinfectanți și cu toate cele necesare, dar și pregătirea cadrelor didactice, conducătorii de instituții.

Ion Ceban a solicitat că toate instituțiile școlare să raporteze pentru ce a fost cheltuiți banii.

”Să fie publicată informația pe site-urile instituțiilor. Nu vreau să avem lucrări făcute prost,  făcute pe jumătate și abandonate. Să fie plasate poze cum a fost și cum este acum”, a precizat Ceban.

Am mai spus că ne ciocnim pentru prima dată cu așa o criză pandemică la nivel global și trebuie să fim cât mai prudenți, dar și să fim înțelegători. Știu că au fost aprobate de comisia naționale acele recomandări, instrucțiuni cu privire la reluarea activității grădinițelor. Este un document care trebuie de implementat și ajustat la condițiile instituțiilor  municipale și de facut public cât mai multe informații”, a subliniat primarul. 

Edilul a mai adăugat că și în ceea ce privește reluarea activității instituțiilor școlare să se ia în calcul opinia părinților la metoda aleasă de o instituție sau alta.

Amintim lucrări de reparaţie în acest an sunt efectuate în 142 de edificii educaționale, dintre care în 48 de școli, licee și gimnazii și 94 de grădinițe. Suma totală alocată în acest scop pentru anul curent este de peste 109 milioane de lei. Toate lucrările de reparație, care se efectuează în școli și grădinițe vor fi verificate de către o comisie.