Ceban scoate pretorii în teren: Verificați lucrările care se fac, să nu spună lumea că faceți de mântuială

Responsabilii de la primărie au fost mustrați astăzi de către primarul general Ion Ceban. Edilul a amenințat pretorii cu demisia, dacă aceștia nu pot să gestioneze corect lucrurile în propriile sectoare.

Rog pretorii, vice-pretorii să iasă în teren, să nu aștepte să îi rugăm noi să facă acest lucru. Să verifice lucrările care se realizează. Să vadă unde sunt respectate și unde nu sunt respectate standardele. Să nu spună lumea că faceți lucru de mântuială. S-a lăsat murdărie într-o parte în alta în urma lui și stă iaca așa o lună. 10 minute este nevoie de intervenție ca să fie înlăturat gunoiul din unele zone. Oamenii trec în fiecare zi pe acolo, dvs trebuie să treceți măcar o dată la 2 săptămâni”, a declarat edilul.

Ion Ceban a solicitat da toate proiectele, de la cele mari la cele mici, să fie prezentate.

Eu nu le am pe toate. Am rapoartele dvs. Da, este mai bine decât a fost, dar nu este suficient de bine. Toți indicatorii de performanță cu criteriile. Și cred că trebuie de adăugat nota cu grupul de monitorizare din teren. La fiecare proiect la care s-a fost în teren, au fost obiecții. Asta însemnă că lucrurile sunt făcute fără coordonări suficiente. Ori nu avem diriginte de șantier. Se întâmplă că pretorul nu știe ce face Direcția Transport, Direcția Transport nu știe ce face Direcția Comunal-Locativă, iar Direcția Comunal-Locativă se mai întâmplă că nu cunoaște ce se întâmplă în teren, cine participă, cine nu participă. Și vă atenționez. Pretorii sunt gospodarii de sector. Nu arătați cu degetul unul la altul. Nu vă descurcați, o să căutăm alți pretori. Și nu dați vina că cineva nu v-a spus ceva”, a precizat Ion Ceban.

Primarul a mai adăugat că pretorii sunt administratorii în sector, iar în fiecare Pretură să existe un responsabil pe fiecare proiect în parte.