Primăria Chișinău va amenaja piste și parcări pentru biciliști

Amenajarea pistelor pentru biciclişti este parte a Planului de mobilitate care este gândit la nivel de municipiu Chişinău. Despre acest lucru a anunţat Primarul general, Ion Ceban.

,,Este un subiect important pentru toată lumea, de la şoferi de automobile până la biciclişti sau pietoni. Actualmente, împreună cu PNUD Moldova în cadrul Proiectului Green City Lab suntem în proces de elaborare a Planului de mobilitate. În prezent lucrăm la atragerea expertizei, identificarea fondurilor și mecanismelor de finanțare și la consolidarea comunității de bicicliști”, a menţionat edilul capitalei.

Ion Ceban a mai adăugat că pistele pentru biciclişti vor fi amenajate pe străzile şi aleile care sunt actualmente reparate sau care urmează să fie reabilitate.

Acesta a remarcat că deocamdată bicicliştilor le este complicat să se deplaseze prin oraş din cauza infrastructurii care nu a fost gândită pentru un asemenea mijloc de transport, dar şi din cauza şoferilor care nu respectă bicicliştii în trafic.

,,În perioada următoare ne propunem să organizăm și să amenajăm trasee pentru biciclete care să facă legătura între sectoarele orașului. Vom amenaja piste pentru biciclete pe străzile 31 august, bd. Gr. Vieru, bd. Mircea cel Bătrân, bd. Moscova și piste comune pentru transport public pe străzile A. Pușkin, B. Bodoni, A. Mateevici și Ștefan cel Mare şi Sfânt. La fel vom amenaja şi parcări pentru biciclete”, a conchis şeful capitalei.

Primarul general a spus că intenţionează personal să vină la serviciu cu bicicleta şi va îndemna viceprimarii şi membrii executivului să facă acelaşi lucru.