Deputații PSRM au semnat o Declarație în susținerea Guvernului Chicu

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, aleși de popor și care reprezintă cel mai mare grup legislativ și formațiunea politică cu cea mai largă susținere în societate,

Pornind de la interesul suprem al cetățenilor de a trăi într-o țară stabilă și prosperă, în care oamenii au încredere în ziua de mâine;

Subliniind necesitatea creșterii suportului social pentru mai multe categorii de persoane, inclusiv pensionari, medici, agricultori, profesori, polițiști, militari etc.;

În corespundere cu așteptările cetățenilor de a avea infrastructură modernizată, drumuri reparate, apeducte, iluminat stradal și localități salubrizate;

Ținând cont de nevoile agricultorilor, în acest an în care roada a fost afectată de secetă și alte calamități naturale;

Evidențiind importanța continuării luptei cu pandemia COVID-19 și efectele crizei provocate de virusul pandemic, inclusiv asupra economiei țării;

Condamnând traseismul politic și coruperea deputaților;

Luând în calcul faptul că cetățenii vor păstrarea păcii sociale, a securității personale, dar și a echilibrului în politica externă a țării, DECIDEM:

Vom susține în continuare actualul guvern condus de prim-ministrul, Ion Chicu. Astfel, ne asumăm public decizia de a nu vota pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, pe care o promovează Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor.

Constatăm faptul că, în pofida situației fără precedent în istoria țării, dar și a celei mai grave crize economice mondiale din ultimii 100 de ani, provocate de pandemia de coronavirus, Guvernul Chicu a reușit să gestioneze eficient situația în Republica Moldova. Sistemul medical, care a fost distrus de guvernările anterioare prin închiderea spitalelor, închiderea a jumătate din laboratoarele naționale, insuficiență de finanțare din partea statului, reușește să facă față numărului mare de bolnavi cu COVID-19.

Guvernul Chicu, la propunerea președintelui țării, Igor Dodon și cu sprijinul deputaților PSRM, a decis dublarea, în trei etape, a salariilor tuturor angajaților în sistemul medical. La fel, a crescut esențial finanțarea de la buget a instituțiilor medicale din țară.

În pofida efectelor negative provocate de criza pandemică, toate plățile sociale și salariile bugetarilor sunt efectuate la timp. Mai mult, Guvernul Chicu reușește să pună în aplicare mai multe programe naționale, lansate de șeful statului, Igor Dodon.

Astfel, în fiecare sat din republică se repară drumuri, la fel ca și multe porțiuni de drum național. Continuă să fie construite apeducte, în așa fel ca apa potabilă să ajungă în cât mai multe case din țară. Se investește în dezvoltarea platformelor industriale în mai bine de jumătate din raioanele țării, pentru a fi create noi locuri de muncă și a atrage cât mai multe investiții naționale și internaționale. Toți mai mulți cetățeni pot să-și cumpere acum propria locuință prin programul național „Prima Casă”, care, datorită Guvernului Chicu, a facilitat accesul la credite pentru un număr mare de persoane. Pentru prima dată, toți pensionarii beneficiază de indexarea de două ori pe an a pensiilor, iar cei care au un venit lunar mai mic de 3000 de lei vor primi, în toamnă, suplimentar câte 700 de lei. Peste 12 mii de pensionari beneficiază, din această lună, de recalcularea pensiilor și vor avea un venit lunar mai mare. Agricultorii vor primi suplimentar de la stat, în calitate de subvenții, 100 de milioane de lei.

Susținem deplin efortul Guvernului Chicu de a întoarce poporului Aeroportul Internațional Chișinău, care a fost concesionat ilegal, iar oligarhii care stau în spatele acestei afaceri, nu și-au respectat nici obligațiunile contractuale de investiție. Totodată, constatăm faptul că procuratura generală avansează cu pași rapizi în „dosarul miliardului”, fiind identificați și dați în căutare internațională principalii beneficiari ai „furtului secolului”.

Suntem siguri de faptul că, dacă opoziția, care vrea să provoace haos și să apere interesele oligarhice, n-ar fi pus multe piedici în activitatea Guvernului Chicu, ar fi existat mai multe realizări bune pentru oameni, pentru țară.

Îndemnăm toate partidele parlamentare să se gândească la cetățeni, nu la interesele grupărilor oligarhice, care vor să captureze repetat statul. Moldova are viitor! Și PSRM va lupta pentru un viitor bun pentru oamenii din țara noastră.