Lucrări pe strada Albișoara

Strada Albișoara este pregătită să intre în reparație. Pentru început, urmează să fie schimbată rețeaua de apeduct, ce are diametrul de 500 mm, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul și Petru Rareș.

Potrivit primarului Ion Ceban, schimbarea acestei țevi este importantă, deoarece este într-o stare deplorabilă, fiind instalată în 1997. Astfel, din bugetul primăriei se va oferi 7 milioane de lei, iar lucrările se propun a fi finisate în maxim 100 de zile.

Drumul nu va fi închis, nu va afecta circulația transportului. Apa nu va fi deconectată pentru locatari, dar în caz de schimbări va fi anunțat din timp. Doar pe această porțiune este necesară schimbarea și două treceri de canalizare la str. Alecsandri-Albișoara și Petru Rareș-Albișoara, din alți bani, suma este mai mică nu din aceste lucrări care încep acum. Alte utilități urmează să fie schimbate, termoelectrica, rețele termice pe o lungime de 417 m liniari”, a precizat edilul.

Ceban mai spune ca să fie schimbate rețelele subterane ca mai apoi să nu apară surprize și să fie decaptat asfaltul.

Astfel, pe Albișoara va fi schimbat iluminatul stradal și înlocuirea acestuia cu becuri led, trotuarele vor fi reparate, suplinit iluminatul la poduri și intersecții. Mai mult, vor fi curățate gurile de captare, iar panourile publicitare vor fi lichidate.