Primul strat de asfalt a fost pus pe strada Dante Alighieri | FOTO

Primul strat de asfalt a fost pus pe strada Dante Alighieri, asta după ce ploile de săptămâna aceasta  au spălat tot pietrișul.

„Am fost să verific cum decurg lucrările. Mă bucur că am reușit să ne mobilizăm cât se poate de rapid în urma ultimelor ploi. Chiar dacă erau pregătite lucrările pentru primul strat de asfalt, am avut nefericirea să fie spălat și dus la vale tot pietrișul din cauza pantei și ploilor puternice. Muncitorii au intervenit de 2-3 ori pe unele porțiuni cu aceleași lucrări și le mulțumesc pentru operativitate”, spune primarul general Ion Ceban.

Edilul capitalei a punctat că anterior s-a luat decizia de a repara integral strada Dante Alighieri, pentru că acolo nu s-a intervenit mulţi ani şi era foarte deteriorată, iar locuitorii din preajmă ocoleau strada.

Lucrările sunt efectuate de serviciile municipale, din sursele financiare ale unei companii de construcţii, care a ridicat în zonă blocuri de locuit.

Astfel, au fost defrişați arborii bătrâni şi bolnavi, s-au renovat rețelele de apeduct şi canalizare şi s-a ridicat cota fântânilor. Totodată, a fost frezat asfaltul degradat, au fost montate borduri noi şi a fost construit un perete de sprijin în scop de prevenire a degradării fundației carosabilului.

„Ne propunem să reabilităm cât mai multe străzi din capitală. Începând cu str. Ion Creangă, Tighina/31 August și Albișoara, terminând cu curțile de bloc, care este următoarea etapă. Vă mulțumesc pentru încredere și susținere”, a precizat Ion Ceban.