Strada Ion Creangă din Chișinău va intra în reparație – curând!

Primăria Chișinău a lansat licitațiile pentru repararea străzii Ion Creangă. Astfel, pentru renovare sunt preconizate cheltuieli de 50 de milioane de lei, anunță primarul general Ion Ceban.

Potrivit edilului, pentru anul acesta, în buget sunt prevăzute 44 de milioane de lei.

Eu nu știu dacă compania vreo vină, ea a făcut ceea ce era indicat de administrație. Toată echipa de juriști, împreună cu Ilie Ceban a lucrat în acest sens. Nu puteam să ne mișcăm mai repede, pentru că de jumătate de a s-a rezolvat procedurile juridice. Bani pentru reabilitarea străzii creangă au fost puși în buget din anul acesta. Licitația este făcută publică și să fie – o lună și jumătate va fi acest proces, în cazul în care nu vor fi contestații”, spune Ion Ceban.

Primarul a mai subliniat că lucrările se vor desfășura 18 luni. Astfel, se vor schimba țevile, branșamentele, se va pune asfalt nou și pavaj. O parte din pavajul care este pus va fi scos, pentru a fi schimbate conductele, mai precizează edilul. Vinovat de aceasta, potrivit primarului, ar fi fosta administrație, care a făcut un proiect defectuos.

La moment, nici primăria și nici fosta companie nu are obligații financiare unul față de altul. Iar cât ține de aspectul străzii, responsabilii vor pregăti niște vizualizări în acest sens.

Edilul și-a exprimat speranța că la licitație va participa companii demne.