Ion Ceban, revoltat: Stațiile PECO trebuie mutate în zone industriale, nu în oraș. Mai mult, acestea s-au transformat în baruri

La Primăria Chișinău există un proiect de decizie prin care se cere ca autorizațiile pentru stațiile PECO să nu mai fie eliberate. Asta după ce, anterior, primarul general Ion Ceban a subliniat că stațiile cu combustibil nu trebuie să fie amplasate în locurile verzi.

Cu privire la proiectul la interzicerea autorizațiilor pentru stații PECO. Chișinăul este o capitală în care are foarte multe stații. Putem să spune că suntem primii la acesta capitol, ca într-un oraș atât de mic, să existe atât de multe. Mai mult, acestea s-au transformat în baruri, restaurante, cafenele. Oamenii stau la terase. Unii nu vin pentru a-și alimenta mașina, dar pentru a sta la o cafea și a discuta cu alte persoane”, a declarat Ion Ceban.

Primarul mai spune că aceste este un proiect al consilierilor municipali.

„Ideea era ca amplasarea stațiilor să fie permisă doar în zonele cu profil industrial. În alte țări, centrele de deservire de automobile, vulcanizări sunt în zone industriale”, mai subliniat primarul.

De precizat că în oraș sunt amplasate 140 de stații de alimentare cu combustibil.