Muravschi: Este foarte bine că PAS va vota pentru proiectele guvernamentale. Numai că un astfel de vot este inutil

Fracţiunea PAS din Parlament declară că este gata să voteze proiectele sociale pentru care Guvernul Chicu şi-a asumat răspunderea, numai că acest vot este inutil. În opinia ex-vicepremierului Alexandr Muravschi, proiectele sunt aprobate în mod automat, în cazul în care nu va fi votată o moţiune de cenzură depusă împotriva actualului Cabinet de Miniştri.

Este foarte bine că PAS va vota pentru proiectele guvernamentale. Numai că un astfel de vot este inutil. Atunci când Guvernul îşi asumă răspunderea, există doar un simplu mecanism: ori este demis în urma unei moţiuni de cenzură, ori nu. Dacă nu este demis, proiectele devin legi şi nu este obligatoriu votul pentru ele”, a scris Alexandr Muravschi, într-o postare pe Facebook.

Amintim că lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că fracţiunea sa este gata să voteze pentru proiectele asumate de Guvernul Chicu și este gata să le susțină.

“Fracțiunea PAS o să voteze un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensații pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie și eliminarea cheltuielilor inutile”, a scris Sandu.

Precizăm, că miercuri, în data de 1 iulie, Executivul și-a asumat răspundere asupra modificărilor la mai multe legi, printre care Legea Bugetului de Stat și Legea cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Modificările prevăd majorarea salariilor angajaților din instituțiile medicale: de la 1 septembrie 2020 – cu 30%, de la 1 ianuarie 2021 – cu încă 30% și cu 40% in prima jumătate a anului viitor.