Reabilitarea Parcului „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica, la o nouă etapă | FOTO

Reabilitarea Parcului „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica este pe final. În aceste zile sunt amenajate ultimele două alei, care duc spre plaja din parc. Despre aceasta a anunțat Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În total sunt efectuate lucrări pe circa 700 m2. Este vorba despre defrişarea copacilor bătrâni şi sădirea altor pomi, instalarea bordurii şi aplicarea asfaltului.

„Parcul „Valea Trandafirilor” este cel mai mare din sectorul Botanica, de aceea amenajarea zonei verzi este foarte importantă pentru locuitorii din preajmă, dar și pentru cei care doresc să viziteze parcul. Reabilitarea Parcului a început în anul 2018. În acest timp, au fost reabilitate aleile pietonale principale, au fost instalate borduri, pavate şi asfaltate trotuarele şi a fost instalat un sistem de iluminat public nocturn”, precizează edilul.

Între timp, acolo au fost amenajate zone de agrement, construit un skatepark, terenuri de minifotbal, volley, basket, badminton, dar şi un teren de pregătire fizică generală pentru persoane cu mobilitate redusă.

Plus la aceasta, la intrarea principală în Parcul „Valea Trandafirilor”, din bd. Decebal, a fost construit primul havuz muzical din capitală.

Urmează ca în această săptămână să lansăm Parcul „Bucuriei”, iar în curând să fie lansate lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul” și a Parcului „La izvor”, iar in aceste zile au loc lucrările de amenajare a scuoarului din str. Liviu Deleanu, intersecție cu șos. Balcani. Se lucrează la amenajarea aleilor pietonale. Urmează instalarea sistemului de irigare, a iluminatului public, mobilierul urban și amenajarea spațiilor verzi”, a conchis Ion Ceban.