Analist de la București: Parlamentul de la Chișinău – un mall, în care se vând deputații

parlament.md

Oligarhul Vladimir Plahotniuc cumpără cu hurta aleși ai poporului, exact cum proceda în anul 2015. Analistul politic de la București Andrei Vlăsceanu mai spune că Pro Moldova, structură controlată de Plahotniuc se construiește pe deputați transfugi din PDM sau PSRM.

În decembrie 2015, Plahotniuc a cumpărat 14 deputați PCRM pentru a-și construi o majoritate parlamentară. Peste 5 ani, lucrurile se întâmplă la fel. Pro Moldova s-a construit pe plecarea a 7 deputați PDM, iar acum au reînceput cumpărăturile din rândul deputaților PDM-PSRM”, scrie Vlăsceanu, într-o postare pe Facebook.

Deputatul Ștefan Gațcan și-a anunțat astăzi plecarea din PSRM și aderarea la grupul Pro Moldova. Anterior, un grup de deputați PDM au aderat la formațiunea condusă de Andrian Candu sau Partidul ȘOR. Ulterior, mai mulți politicieni au declarat în spațiul public că aceste plecări sunt plătite cu bani grei de Vlad Plahotniuc. Pentru decizia de a părăsi formațiunea, deputații transfugi ar fi primit între 350 de mii de euro și un milion de dolari.