Primarul de Chișinău a prezentat lista subteranelor care urmează să intre în reparații

Primarul general Ion Ceban a venit cu o listă de subterane care vor fi reparate în viitorul apropiat în sectoarele capitalei. Edilul spune că această modernizare este un pas nou spre readucerea la viață a capitalei. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței de vineri a Primăriei Chișinău.

Astfel, reparația pasajul subteran din str. Alecu Russo, în apropierea cercului de la Ciocana, va începe în cel mai scurt timp. Responsabilii se află în negocieri cu mai mulți agenți economici. De asemenea, s-a decis ca trecerea subterană de la Mihai Sadoveanu să fie închisă.

Cât ține de sectorul Rîșcani, actualmente este amenajat şi reabilitat pasajul subteran din str. Alecu Russo, 2/1. Acolo se intervine în interiorul subteranei şi sunt reparate scările. Trecerea subterană va fi iluminată, astfel, locuitorilor să nu le mai fie frică să meargă pe acolo, spune Ceban.

În același timp, urmează să înceapă reparaţia pasajului subteran din bd. Renaşterii (Circ). Acolo sunt deja efectuate lucrări de reconstrucţie a acoperişului, urmează amenajarea interiorului, instalarea iluminatului şi reparaţia scărilor de acces.

În sectorul Centru tot sunt progrese semnificative, în aceste săptămâni sunt identificate surse financiare pentru reparaţia subteranei din șos. Hâncești, 86, din apropierea Ministerului Apărării, a celei de pe șos. Hâncești, 145, care se află în apropierea Gării de Sud Est, cea de pe strada Iurie Gagarin și cel mai important, pasajul subteran de pe strada Ismail. „Responsabilii mi-au spus că în cel mai scurt timp vor veni cu soluții”.

De asemenea, în prezent este reparată subterana de lângă Centrul Comercial MallDova.
La Botanica, în timpul apropiat vor fi reparate subterana de pe Decebal colț cu Titulescu și Dacia, intersecție cu Teilor. Pentru cea din urmă a fost semnat deja contractul cu agentul economic.

Cât ține de cele 3 subterane din sectorul Buiucani, una va intra în reparație în următoarele 2 săptămâni. Pentru început, au fost demarate lucrările de demolare a pavilioanelor de la intrările în subterane.