Ion Ceban a mers în inspecție la șantierul de pe strada Tighina: Gheretele erau delimitate prin cuie | FOTO

Lupta cu gheretele continuă. Primarul general Ion Ceban a inspectat astăzi cum sunt evacuate chioșcurile odioase din zona străzii Tighina. Edilul a spus că după multe tergiversări, municipalitatea poate continua lucrările de reparație.

Ion Ceban afirmă că a fost un proces anevoios, deoarece agenții economici refuzau să elibereze trotuarul, cu toate că procedura de ocupare a teritoriului a fost efectuată anterior cu grave încălcări.

„Mai mult, gheretele aveau numere cadastrale de înregistrare pe teritoriul Î.M „Piața Centrală”, dar cele peste 30 de „butci” erau de fapt amplasate de-a lungul str. Tighina. Unele fântâni cu rețele și cabluri erau sub gherete. Întrebare: cum erau reparate aceste rețele în caz de necesitate?”, spune edilul.

Amintim că actualmente, muncitorii efectuează̆lucrări de schimbare a rețelelor de apă și canalizare, strada Tighina fiind pregătită pentru reparație, în cadrul pachetului II BERD/BEI „Drumuri sectoriale urbane”.

De precizat că, săptămâna viitoare, pe strada Armenească la fel, vor fi evacuate gheretele de pe trotuar, care mai mult de jumătate a fost privatizat. Delimitarea acestora era făcută cu ajutorul cuielor.