Construcția benzinăriei pe Dimo, stopată. Ceban: Se creează impresia că orașul se transformă într-o stație PECO mare

Lucrările de construcție a stației PECO de pe strada Nicolae Dimo au fost suspendate, asta după ce primarul general Ion Ceban a retras autorizația de construcție. Potrivit acestuia, mai mulți locuitori din zonă au solicitat ca lucrările să fie stopate.

„Motivul este solicitările parvenite din partea locuitorilor din preajmă, dar și din cauza încălcărilor admise de către agentul economic. Sunt de părerea că obligarea prin instanța de judecată a eliberării actelor permisive în acest caz, dar și altele de acest gen, sunt inadmisibile. În astfel de cazuri, autoritatea emitentă trebuie să facă consultări publice”, a punctat edilul.

Ceban a subliniat că orașul este sufocat de stații de alimentare cu combustibil.

„Se creează impresia că orașul se transformă într-o stație PECO mare. Am primit foarte multe petiții de stopare a acestei construcții. Am primit mai multe sesizări de la locuitorii capitalei dar și de la diferite organizații. O asemenea solicitate a venit și din partea unui director de liceu”, a mai adăugat primarul.

Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare va comunica prezenta dispoziție SRL „Derang-Plus”. Pretura Ciocana va asigura controlul executării acesteia.