Candu sare în apărarea traseismului politic

Liderul grupului „Pro Moldova”, Andrian Candu, susține că traseismul politic poate fi justificat, dacă este privit dintr-un alt punct de vedere. Afirmația a fost făcută în timpul dezbaterilor în Parlament asupra Declarației cu privire la condamnarea faptelor de traseism și corupere politică.

În opinia lui Candu, care în februarie a plecat din PDM și din fracțiunea democraților, orice traseism politic poate fi justificat „atunci când dezamăgirea este mare în ceea ce înseamnă un partid politic, un lider, sau promisiunile făcute cetățenilor”.

Candu este de părerea că acțiunile deputaților care pleacă din fracțiune și din partidul pe listele căruia a acces în Parlament nu este o trădare, dar o obligație față de cetățeni.

„Nu pot să stau cu un lider care a pierdut simțul echipei, eu nu pot să stau într-o echipă care și-a încălcat promisiunile față de electorat, am obligația să duc acest mandat până la capăt, fiindcă nu este un mandat al unui partid, dar un mandat obținut din promisiunile date oamenilor”, a spus acesta.

Andrian Candu a acces în Parlamentul de Legislatura a X-a pe listele PDM. Alegerile parlamentare din februarie 2019 s-au desfășurat în baza sistemului electoral mixt: pe liste de partid și circumscripții uninominale.