Transparență prin digitalizare la Primăria Chișinău

Recepționarea cererilor pentru obținerea actelor permisive în construcție, precum certificate de urbanism pentru proiectare, certificate de urbanism informative, autorizații de construire/desființare, precum și autorizații de schimbare a destinației, se desfășoară în regim online, prin intermediul platformei SIA GEAP.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Ion Ceban, precizează că prin digitalizarea serviciilor, va crește transparența în instituțiile municipale.

De asemenea, recepționarea cererilor se face și pe suport de hârtie, prin intermediul Centrului de Informare și Documentare a Cetățenilor din incinta Primăriei Chişinău.

Mult timp am insistat ca acest proces să fie digitalizat și în sfârșit am reușit, pentru a combate actele de corupție prin excluderea factorului uman. Solicitanții sunt informați despre procedura de depunere și examinare a cererilor pentru obținerea actelor permisive în construcție și li se oferă, în mod gratuit, modelul tipizat de cerere”, a punctat edilul.

Primarul mai spune că va fi asigurată confidențialitatea informațiilor cu caracter personal ale persoanelor fizice solicitante.