Primăria va face inventarierea imobilelor municipale

chisinau.md

Primăria va iniția inventarierea imobilelor municipale, pentru a vedea care este starea acestora și cum sunt gestionate. Solicitarea a fost făcută de către primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței primăriei Chișinău.

Ion Ceban a declarat faptul că municipalitatea are foarte multe construcții lăsate în paragină.

Noi cunoaștem soarta lor. Câte sunt, unde, ce se întâmplă cu ele și cine a pus ochiul deja, căci cred că sunt și din aceștia. Vreau să știu concret unde ce se află și care este gospodăria municipalității și ce putem reabilita. Am impresia că cineva intenționat le-a lăsat pe unele să se dărâme. Pentru a fi înstrăinate cumva. Noi trebuie să le curmăm cumva aceste idei. Eu, vă rog, ca printre cei care vor face inventarierea, să nu fie șefi de direcție care să fi pus ochiul pe ceva. S-a spus că avem nevoie de bani la buget, iar în același timp clădirile stau într-un dezastru total. Rog ca în această privință să avem o claritate. Iar toate lucrurile să fie în mod electronic ca să vadă toți oamenii. Ce se poate de dat în chirie, ce se poate de împărțit între instituțiile noastre”, a punctat Ceban.

Responsabilii au la dispoziție 10 zile pentru a face acest raport.

Viceprimarul Inga Ionesii a declarat că aici este o problemă, întrucât toate persoanele de la Direcția generală economie sunt la autoizolare, asta după ce o persoană a fost depistată pozitiv la Covid-19, care a intrat în contact cu majoritatea persoanelor.

În replică, Ion Ceban a cerut angajaților să lucreze de acasă.

Înțeleg că s-a pus direcția în carantină, dar aceste lucruri trebuia să le aibă. Să lucreze de acasă, dacă nu va trebui să găsim modalități cum să plece. Toate propietățile să fie în registrul electronic, ei trebuie să le aibă, dacă nu le au, este o problemă foarte gravă. Ce trebuie până la urmă, șuturi în fund? Sancțiuni disciplinare”, a punctat primarul.

Ceban a solicitat viceprimarului Inga Ionesii ca timp de 10 zile să facă un raport cu privire cu datele fiecărei instituției și clădiri.