Ceban: Până la iarnă, sper că vom finisa schimbarea apedutelor și vom pune primul strat de asfalt pe strada Creangă

Ion Creangă va avea apeducte și asfalt nou până la iarnă, a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii Cotidianul Live. Potrivit acestuia, recent a fost anulat contractul cu firma care a efectuat lucrările în acea zonă.

„Noi avem în jur de 10 străzi pe care vom interveni cu reparații curente. La Zelinski, de exemplu, pe trotuare și carosabil, la Miron Costin, la Pelivan, Belinschi. Unele străzi trebuie să le facem foarte serios. Asta ar fi strada Tighina, Ion Creangă, 31 august și sunt proiecte pe care le-am moștenit.

Pe strada Creangă sunt probleme destul de mari. Sunt și dosare transmise la Procuratura Generală și la CNA. Atunci când s-a intervenit pe Creangă, în cadrul proietului trebuiau să fie schimbate și rețelele de canalizare și apeduct. Avem scrisori de la Apă Canal care ne spune să nu ne apucăm de lucru acolo”, spune edilul.

„Noi nu am lansat licitația. Noi abia am desfăcut contractul cu care ilegal au făcut acele lucrări, pentru că nu erau prevăzute de buget. Eu înțeleg că cineva a vrut până la campania electorală să facă aceste lucruri. Dacă nu schimbăm astăzi țevele, asta înseamnă că peste jumătate de an trebuie să tăiem, pentru că 90 la sută este într-o stare deplorabilă. Eu sper că nu pe toată porțiunea. Eu mă bucur că este pavaj pe trotuare, dacă ar fi fost asfalt, ar fi fost dezastru”.

Ion Ceban afirmă că licitația va fi pornită în acest an, iar rețelele și primul strat de asfalt să fie pus până la venirea iernii.

„În aprilie anul viitor sper să o terminăm complet”.