Ceban: Numărul persoanelor care vor avea acces în Piața Centrală trebuie să fie limitat

chisinau.md

Numărul persoanelor care vor avea acces în Piața Centrală trebuie să fie limitat. De această părere este primarul general Ion Ceban, care spune că cei care vor încălca regulile impuse, vor primi amenzi.

Noi în primul rând am pus la punct tot ce ține de partea tehnică și regulamentară. Toți, în acest proces, urmează să respecte anumite reguli. Pentru noi în primul rând este important să se țină cont de sănătatea publică, de diminuarea riscurilor de infectare. Va exista un grup care va monitoriza activitatea și eventuale încălcări. Există factorul uman. Nu suntem siguri 100% că toți vor respecta aceste reguli. Avem unii cu mai multă educație, unii cu mai puțină educație, unii – cu mai multă responsabilitate, alții – cu mai puțină responsabilitate. Și pe unii nu îi sperie nici amenzile. Amenzile le determină organele abilitate, nu suntem noi, primăria, care le punem”, a punctat edilul.

„Noi putem să deschidem unele activități, putem să le închidem. În cazul Pieței Centrale este vorba de decizia Comisiei Situații Excepționale și autoritățile locale trebuie să se supună. Știu că unii spun că trebuie să mai așteptăm, alții spun că nu au de lucru. Specialiștii s-au expus. Din partea noastră, trebuie să organizăm ca lucrurile să fie cât se poate de sigure în această privință. În mod normal, trebuie să fie limitat numărul persoanelor în Piața Centrală”, a mai precizat primarul general.

Amintim că, Comisia Situații Excepționale în Sănătate Publică a stabilit mai multe reguli, care trebuie să fie respectate de către cumpărători și vânzători.