Memorandum privind continuarea proiectului Educație Online

Proiectele bune pentru copii continuă. Primăria Chișinău a semnat un Memorandum de colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, privind învățământul de la distanță.

Potrivit primarului general Ion Ceban, scopul documentului este de a stabili relații de parteneriat, pentru continuarea şi dezvoltarea cooperării eficiente, în realizarea Proiectului Biblioteca digitală „educatieonline.md”.

„Ne dorim ca în continuare resursele educaționale din cadrul Bibliotecii digitale, să fie un suport didactic utilizat de către elevi, cadrele didactice și părinții din republică, dar şi de peste hotare.

Mai mult ca atât, avem ca obiective diversificarea și îmbunătățirea conținuturilor curriculare online precum și crearea unei infrastructuri de instrumente educaționale digitale, care vor facilita accesul la procesul educațional”, spune edilul.

În etapa a doua, educatieonline.md va veni cu lecții noi și mult mai interactive pentru toți elevii din țară, la desfășurarea lecțiilor pentru anul școlar 2020-2021.

Primarul general mai adăugă că eficientizarea procesului educațional, chiar și la distanță, este o prioritate.

„Muncim în continuare pentru a crea condiții de învățare mai bune pentru copiii noștri. Investind astăzi în noua generație, investim în viitorul nostru”, a conchis acesta.

Proiectul Educație Online a ajuns la finalul primei faze de implementare, în care s-au reușit să se producă 2.150 de lecții video, încărcate și stocate în biblioteca digitală.

Astfel, pe site se regăsesc: 150 de lecții video pentru pregătirea examenelor gimnaziale și a examenelor de Bacalaureat, 500 de resurse educaționale deschise și 260 de manuale digitale, prezentări, exerciții, etc.