Primarul Capitalei a făcut bilanțul reușitelor din această săptămână

După o săptămână plină de evenimente, primarul general Ion Ceban a făcut o retrospectivă a reușitelor din ultimele 7 zile. Astfel, edilul capitalei spune că este mulțumit pentru cele îndeplinite.

Ceban spune că în această săptămână s-a reușit crearea unei comisii care va veni cu propuneri și soluții în scopul diminuării accidentelor rutiere în capitală. De asemenea, a fost prezentat noul regulament cu privire la publicitatea stradală.

Un progres a fost înregistrat marți, când CMC a votat pentru achiziționarea a noi autobuze și troleibuze în municipiul Chișinău, plus la aceasta a fost creat un grup de lucru care va definitiva Proiectul cu privire la sistemul de taxare electronică în transportul public. De asemenea, în CMC a fost votat proiectul „Eficiența energetică și izolarea termică a clădirilor publice și a blocurilor locative din municipiul Chișinău”, care vine cu o îmbunătățire. A mai fost format un grup de lucru cu privire la elaborarea conceptului de parcări și parcaje auto, iar în două săptămâni va fi instituit un grup de lucru, care va face o evaluare a tuturor construcțiilor problematice din capitală şi va fi creată o hartă a acestora în ArGis.

Am solicitat să fie anunțate concursuri publice pentru funcțiile vacante din cadrul Direcțiilor Primăriei Chișinău”, spune primarul.

Această săptămână a fost marcată prin semnarea unui acord de colaborare cu Centrul Național Anticorupție pentru a elimina acest fenomen.

„Cele 5 combinate școlare, aflate în subordinea Direcției generale educație, tineret și sport, responsabile de procesul de alimentație a copiilor din capitală, vor fi supuse unui audit financiar de catre Curtea de Conturi. Prima fază a Proiectului ,,Educație Online”- la final. În total pe platforma educatieonline.md au fost încărcate 2.150 de lecții”, a mai subliniat Ion Ceban.

Cât ține de lupta cu Covid-19, din donațiile oferite pe contul Primăriei, comisia a repartizat surse financiare, instituțiilor medicale.

Primarul a semnat o dispoziție pentru a fi organizate iarmaroace agroalimentare în toate sectoarele capitalei.

Edilul mai spune că săptămâna care urmează se așteaptă a fi la fel de bogată.