Ceban, despre construcția ilegală din parcul Valea Trandafirilor: S-a propus apartamente judecătorilor, pentru ca să dea o altă decizie

chisinau.md

Majoritatea cazurilor de construcții ilegale din Chișinău sunt o „moștenire” obținută de fosta conducerea Primăriei Chișinău, când autorizațiile erau adesea emise „pentru mită”. Declarațiile aparțin primarului general Ion Ceban în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Acesta a menționat că înainte, Primăria era cea mai coruptă instituție a statului și toate problemele create de conducerea sa din trecut nu au fost ușor de rezolvat.

Ceban a mai spus că lupta municipalității împotriva construcțiilor ilegale, care se desfășoară, inclusiv în instanțe, este uneori complicată în comparație cu alte acțiuni.

Vreau să trag atenția la un caz. Restaurantul Doina din Valea Trandafirilor. Nu este în competența mea să demonstrez astfel de lucruri, dar am auzit că unii oameni distribuie acum apartamente judecătorilor în schimbul luării unei decizii, nu în favoarea municipiului Chișinău, ci pentru a face posibilă construirea unei clădiri cu mai multe etaje în zona parcului. Și vreau să îndemn toți judecătorii să nu accepte astfel de propuneri. Știm unde sunt aceste lucruri și le vom scoate la lumină”, a avertizat Ceban.

Terenul aflat sub restaurantul Doina, care este demolat, este deținut privat. Inițial, dezvoltatorul plănuia să construiască acolo o clădire rezidențială cu 24 de etaje, dar nu a primit permisiunea pentru acest lucru. În acest moment, dezvoltatorul a dat în judecată primăria capitalei, solicitând schimbarea autorizația urbană pentru a obține dreptul de a construi o clădire cu mai multe etaje.

Reamintim, acum câteva zile, primarul general al Capitalei a cerut crearea unui grup de lucru, care într-o lună va evalua situația în domeniul construcțiilor ilegale și va crea o hartă online a zonelor cu șantiere cu probleme.