Sturza: Candu este creierul sistemului criminal creat de Plahotniuc. Le-aş recomanda oamenilor de la Chişinău să nu se lege cu el

Liderul grupului PRO Moldova, Andrian Candu, are intenţia de a exercita presiune asupra Procurorului General Alexandr Stoianoglo, cu scopul de a muşamaliza implicarea lui Vlad Plahotniuc în furtul miliardului din sistemul bancar modovenesc. Este opinia exprimată de fostul premier Ion Sturza, într-o emisiune difuzată de postul de televiziune Jurnal TV.

„Strategia lor de a-l influenţa pe Procurorul general Alexandr Stoianoglo, prin intermediul lui Igor Dodon, a eşuat lamentabil. Le-aş recomanda oamenilor de la Chişinău, care au discernământ, să nu se lege cu Andrian Candu”, a declarat Ion Sturza.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Sturza a mai declarat că Andrian Candu este expertul în offshor-uri al lui Vlad Plahotniuc şi omul care l-a ajutat pe oligarh să captureze instituţiile statului.

„Ulterior, au apărut pesonaje extrem de dubioase, ca Iaralov. Candu a devenit naşul politic al lui Plahotniuc, el a dus toată ideologia, interacţiunea cu instituţiile statului, şi-a asumat controlul asupra Guvernului, Parlamentului etc. Candu este creierul acestui sistem criminal, chiar mă mir că nu a luat-o din gară împreună cu Plahotniuc”, a mai spus Ion Sturza.