„Săracii” vânzători de la Piața Centrală au protestat din mașini off-road, de peste 10 mii de euro | VIDEO

Protestatari cu mașini de mii de euro au cerut astăzi redeschiderea Pieței Centrale. Dimineață, un grup de vânzători a venit în fața clădirii primăriei, iar, ulterior, li s-a alăturat un convoi de mașini, claxonând.

Automobilele nu păreau a fi ale unor persoane care au nevoie de bani și care suferă de lipsă de muncă pe o piață închisă. Din imagini se văd multe SUV-uri scumpe și sedan-uri ale unor mărci renumite.

În timpul protestului, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a ieșit la vânzători pentru a le explica de ce nu trebuie reluată în grabă actvitatea pieței. Edilul le-a cerut să nu permită manipularea persoanelor care pun interesele personale mai presus de sănătatea oamenilor.

„În prezent, Piața Centrală nu se închide, așa cum se vehiculează și se manipulează. Dar se va moderniza parțial. Decizia de a fi redeschise piețele din Chișinău aparține Comisiei Națională Extraordinară de Sănătate Publică, iar Primăria Chișinău se va conforma. Vom revedea anumite condiții, dar și soluții pentru diverse scenarii, în cazul în care vom avea dreptul să deschidem piețele, sau nu” , a punctat Ceban.