Săptămâna aceasta va fi publicat conceptul de publicitate stradală din Chișinău

Panourile de publicitate din Capitală nu ar trebui să blocheze străzi întregi, copaci și peluze, așa cum se întâmplă acum. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din această dimineață.

Acesta a mai punctat că orașul ar trebui să arate plăcut din punct de vedere estetic.

„Conceptul de plasare a publicității stradale în Chișinău este gata. Este necesar să o prezentăm publicului, pentru ca toată lumea să știe unde și în ce condiții va fi plasată reclama pe străzi, pentru ca toată lumea să cunoască „regulile jocului”. Aceasta înseamnă și publicitate pe fațadele blocurilor de locuit, oamenii să dispună de o claritate, cum și în ce condiții va fi amplasată publicitatea în oraș”, a declarat primarul Capitalei.

Ion Ceban a propus să fie organizată o ședință publică, pe platforma zoom, cu reprezentanții din domeniul publicității stradale și cu reprezentanții din domeniul construcțiilor.

„Să comunicăm, să auzim poziția lor și să o spunem pe a noastră. Ar fi bine la sfârșit de săptămână, după ce prezentăm și publicăm conceptul”, a specificat edilul.

Viceprimarul Victor Chironda a declarat că, conceptul va fi publicat miercuri, 20 mai, iar joi va fi organizată întâlnirea cu reprezentanții agenților economici, care lucrează în domeniul publicității stradale.

Reamintim că în Chișinău a fost reluată demolarea construcțiilor ilegale și a panourilor publicitare care sunt amplasate ilegal.