JAF la Vadul lui Vodă: a stat cu hoțul în casă mai bine de 3 ore | VIDEO

O femeie de 78 de ani din Vadul lui Vodă s-a pomenit într-o noapte cu un hoț în casă. Incidentul a avut loc pe 10 mai, după miezul nopții.

Individul a intrat în locuință să sustragă mai multe bunuri, iar când femeia l-a prins, acesta a îmbrâncit-o, a amenințat-o să tacă și să nu întreprindă nimic, pentru ca el să adune restul bunurilor din casă. Într-un moment potrivit, având posibilitatea, stăpâna casei a apelat la ajutorul vecinului, însă el nu a intervenit la reținerea individului, anunțând poliția. Ultimul a reușit să fugă doar cu bijuteriile din aur.

Peste câteva zile, hoțul a fost identificat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 40 de ani, din raionul Criuleni.

În cadrul acțiunilor procesual penale, bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Acesta nu este la prima abatere, anterior fiind judecat de mai multe ori pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală conform prevederilor prevăzute de art.187 Cod Penal, Jaf.

Bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Conform legislației în vigoare, pentru fapta comisă acesta riscă închisoare de la 5 la 7 ani.