Ceban: Gunoiștile în oraș apar din cauza nepăsării oamenilor | FOTO

Muncitorii de la autosalubritate au evacuat 9 curse de gunoi de la un complex de clădiri părăsite, aflate la balanța Primăriei Chișinău. Potrivit edilului capitalei, din cauza nepăsării unor oameni, gunoiști pot fi găsite în toate sectoarele municipiului Chișinău.

„Astăzi, 35 de persoane și 4 unități de tehnică au desfășurat o acțiune de salubrizare a complexului de clădiri nefinalizate din preajma str. N. Sulac, 4, din sectorul Ciocana al capitalei. Șantierele au o vechime de peste 30 de ani”, spune Ion Ceban.

Complexul de clădiri – maternitatea, blocul administrativ, grădinița și încăperile auxiliare tehnice, sunt la balanța direcției construcții capitale a Primăriei municipiului Chișinău.

„Totodată a fost cosită și vegetația de pe terenul aferent. Evacuate au fost și mormanele de deșeuri formate ca urmare a activității locatarilor blocurilor noi construite în preajmă”, a mai punctat Ceban.

Acțiunile de salubrizare pe adresa menționată vor continua și în următoarele zile.

„Cei care vor face dezordine în oraș, vor fi sancționați, iar în curând regulamentul va stipula concret cazurile în care pot fi aplicate amenzile”, a conchis edilul.