Ion Ceban, apel către consilierii din CMC privind procurarea celor 100 de autobuze: Să lăsăm politica la o parte

Să lăsăm politica la o parte”. Cel puțin acesta este îndemnul primarului general Ion Ceban, către consilierii din Consiliul Municipal Chișinău, cărora le cere să voteze inițierea procurării celor 100 de autobuze pentru capitală.

Într-un live pe profilul său, edilul spune că municipiul are nevoie stringentă de aceste unități de transport. Dacă cei din Chișinău au posibilitatea să se deplaseze cu troleibuzele, cei din suburbii suferă mai mult.

„Problema transportului în localitățile suburbane, a fost discutată astăzi cu primarii localităților. Știm că nu este ușor în această situație, în condițiile în care microbuzele și-au sistat activitatea. Oamenii merg kilometri pe jos pentru a lua un mijloc de transportul public, sau stau în stații mult timp pentru a merge la serviciu, sau acasă”, spune edilul.

Primarii din suburbii i-au spus lui Ion Ceban că sunt gata să pregătească toată infrastructura necesară pentru a fi adus transportul public în localități. Acest lucru îl așteaptă de mulți ani și susțin inițiativa de a completa parcul de autobuze și troleibuze.

Proiectul cu privire la procurarea autobuzelor va fi propus pe 19 mai în ședința CMC.

Amintim că în martie curent, primarul Ion Ceban a propus procurarea de autobuze, însă CMC a refuzat oferta. Edilul capitalei a catalogat acest fapt ca fiind interese politice din partea unor fracțiuni din CMC.

Precizăm că municipalitatea are nevoie de 200 de autobuze noi, 25 de troleibuze articulate și 30 nearticulate.