OFICIAL! CANDU și ȘOR și-au unit fracțiunile în Parlament! Și Maia Sandu urmează sa adere la „Coaliția AeroMiliard”?

Partidul Politic „ȘOR” susține că devine parte componentă a „blocului anti-guvernamental” anunțat astăzi de liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, transmite Ziarul Național.

„Actuala coaliție de guvernare PSRM-PD nu face nimic pentru a identifica soluții de depășire a crizei și pentru a preveni consecințele. Partidul „ȘOR” constată că actuala guvernare este subjugată intereselor personale, de natură electorală a liderului de facto al PSRM, Igor Dodon, care urmărește doar scopuri politice și de îmbogățire personală și de grup, în detrimentul țării și cetățenilor”, se arată într-o declarație remisă de Partidul „ȘOR”.

Potrivit formațiunii parlamentare, actuala coaliție nu mai are dreptul să guverneze.

„Având în vedere, fortificarea regimului dictatorial al lui Igor Dodon, derapajele anti-democratice ale guvernării, încălcările tot mai frecvente ale drepturilor și libertăților cetățenilor, situația tot mai dezastruoasă a economiei, incapacitatea de a proteja cetățenii de infectare în masă cu noul coronavirus, Partidul „ȘOR” consideră că actuala coaliție, în frunte cu Igor Dodon, nu mai are nici dreptul moral, nici legal de a continua să guverneze R. Moldova. În acest context, salutăm apelul deputatului Andrian Candu privind crearea unui bloc anti-guvernamental.

Considerăm că în situația actuală disputele politice între forțele opoziției, supărările și frustrările politice trebuie lăsate deoparte, scopul primordial al tuturor partidelor fiind salvarea R. Moldova de un regim dictatorial, corupt și incompetent. De aceea, Partidul „ȘOR” devine parte componentă a blocul anti-guvernamental. Îndemnăm toate forțele opoziției democratice să se alăture noii structuri”, se mai spune în declarația Partidului „ȘOR”.