Medicii au primit o mie de costume de protecție și 15 mii de măști – donație din partea Chinei

Una dintre cele mai cunoscute companii de telecomunicații din China, Huawei, le-a donat medicilor din Moldova o mie de costume de protecție și 15 mii de măști. Lotul de echipamente a fost oferit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, iar la eveniment a participat și ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zang Yinghong.

„Aceste materiale medicale vor oferi o garanție puternică personalului medical care luptă împotriva epidemiei”, a declarat Ambasadorul.

„Din perspectiva noastră, ca și companie locală vestită, considerăm că, în aceste vremuri grele, este foarte important să dăm dovadă de unitate, pentru a trece cu succes prin această pandemie”, a spus Zhang Fan, Director Huawei Technologies în Moldova.

Boris Golovin, șeful Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, și-a exprimat recunoștința față de gestul făcut de compania chineză și a declarat că acest lot de echipamente medicale a venit într-un moment oportun. Cele o mie de costume de protecție și 15 mii de măști vor fi repartizate către toate stațiile de urgență din țară în următoarele zile.