Nou director adjunct la Direcția Educație

Direcția Educație din cadrul Primăriei Chișinău are un nou director adjunct. Este vorba de Daniela Munca – Aftenev, care va fi responsabilă de proiectul „Învățare online”. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău.

A fost numit șef adjunct interimar al Departamentului pentru Educație din Moscova, responsabil pentru proiectul „Învățare online”.

Daniela Munca – Aftenev este doctor în filologia engleză. Are un master realizat în SUA, anume în domeniul educației online. A activat și la școală și universitate, fiind profesor și lector superior, cu o vechime în muncă de 19 ani.

Aceasta este implicată în diverse proiecte internaționale, la fel în domeniul educației. În același timp este coordonator al proiectului de parteneriat școlar Carolina de Nord – Republica Moldova.

Reamintim că platforma de educație online educatieonline.md a fost lansată pe 20 aprilie în mod de test. Lecțiile video sunt difuzate de trei operatori: Moldtelecom, Arax și Starnet.

Cursurile sunt materiale educaționale și vor fi predate până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, în conformitate cu programa națională.