Ion Ceban, despre starea bd. Ștefan cel Mare: Majoritatea condițiilor de proiectare și construcție nu au fost respectate

chisinau.md

Responsabilii de „reparația” bulevardului Ștefan cel Mare trebuie să răspundă pentru starea în care este. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.

Acest proiect a costat orașul aproximativ 7 milioane de euro, dar, de fapt, acești bani au fost aruncați în vânt și îngropați în asfalt. Cei responsabili ar trebui pedepsiți”, a spus Ceban.

Potrivit acestuia, unul dintre institutele de proiectare a efectuat o examinare pentru a evalua calitatea lucrărilor de asfaltare. Această expertiză a arătat că au fost comise încălcări grave în aproape fiecare etapă a lucrării.

„La efectuarea lucrărilor, probele necesare nu au fost prelevate și procentul de bitum a fost crescut. Din cauza nerespectării aproape a tuturor normelor, asfaltul a devenit ondulat și „plutește” în unele locuri. Și acum, după mai bine de 2 ani, vedem gropi de 20-25 cm adâncime”, mai punctează edilul capitalei.

În urma acestor încălcări, organele competente trebuie să se expună, a mai precizat primarul.