Cu circa 20 000 de morți, Marea Britanie pregătește testarea în masă pentru relaxarea măsurilor de restricție

Un program de testare şi de monitorizare în masă pentru a menţine scăzut nivelul de transmitere a noului coronavirus în Marea Britanie poate deschide calea către reguli mai puţin stricte privind distanţarea socială, a declarat joi ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Marea Britanie lucrează la lansarea unui program de testare, urmărire şi monitorizare a oricărui nou caz de coronavirus în ţară în cadrul unor măsuri menite să menţină scăzută rata de transmitere a virusului şi să relaxeze măsurile impuse.

Testarea, urmărirea şi monitorizare, efectuate eficient, pot ajuta la suprimarea transmiterii într-un mod care va permite o reducere a regulilor de distanţare socială”, a declarat Hancock în cadrul unei conferinţe de presă.

Testarea, urmărirea şi monitorizarea funcţionează mai eficient atunci când rata de noi cazuri este mai scăzută, deci cu cât este mai scăzută rata de noi cazuri, cu atât mai mai eficient poate fi aceasta menţinută folosind testarea, urmărirea şi monitorizarea şi nu va mai fi nevoie de măsuri stricte de distanţare socială”, a explicat ministrul britanic al Sănătăţii.