Bărbat din capitală bănuit de omor: a bătut o tânără până la moarte și a aruncat-o într-o mină

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din orașul Cricova a mun. Chișinău, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de comiterea unui omor.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție a sect. Râșcani au fost alertați în seara de 6 aprilie, după ce, într-o mină părăsită, a fost depistat cadavrul unei femei. La locul faptei s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului sect. Râșcani, precum și medicul legist, pentru iniţierea investigaţiilor de rigoare.

În cadrul cercetărilor polițiștii au identificat femeia, care s-a dovedit a fi în vârstă de 35 de ani, originară din orașul Cricova. În cadrul examinării vizuale, medicul legist a depistat urme de violenţă pe suprafaţa corpului, în deosebi în regiunea capului, înaintând versiunea unui omor intenţionat.

În urma măsurilor de investigație, polițiștii au identificat și reținut făptașul, fiind escortat la inspectorat pentru audieri.

S-a stabilit că victima se cunoștea cu bănuitul. Femeia a venit în ospeție la tânăr unde acesta locuia și au consumat băuturi alcoolice, iar ulterior între ei s-a iscat un conflict care a degenerat în bătaie. Acesta i-ar fi aplicat mai multe lovituri în regiunea capului, care au fost fatale, ulterior a aruncat-o în mina părăsită. Totodată polițiștii au stabilit că individul anterior a fost judecat pentru tentativă de omor si violență în familie.

Tânărul este cercetat penal pentru omor, care conform legislației în vigoare, prevede închisoare de la 15 ani la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.