Un băiețel de 3 ani din Baccealia a dispărut de acasă: a fost găsit a doua zi dimineață

Un băiețel de 3 ani din localitatea Baccealia, raionul Căușeni, a dipărut de acasă. Potrivit primelor informații, copilul a ieșit din ogradă în seara zilei de 3 aprilie, aproximativ la ora 18:00. Părinții acestuia nu au reușit să-l găsească, iar după mai multe încercări aceștia au apelat la vecini și săteni.

Minorul a fost căutat toată noaptea, dar fără rezultat, iar dimineață, pe 4 aprilie, oamenii au apelat la salvatori și polițiști pentru ajutor.

Angajații IGSU, în comun cu cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Căușeni, au format grupuri de căutare mixte pentru a identifica locul aflării băiatului.

După două ore de căutare intensă, angajații MAI au depistat copilul dormind într-o livadă, la distanța de aproximativ 1 km de casa minorului. Băiatul a fost preluat de specialiști și transportat pentru investigații medicale la spital.

Din fericire minorul nu a suportat traumatisme sau hipotermie, în pofida temperaturilor joase înregistrate pe parcursul nopții.

Organele de drept urmează să investigheze cazul.

În contextul acestei situații, salvatorii îndeamnă oamenii care au în grijă minori să-i monitorizeze strict, în special dacă sunt copii de vârsta preșcolară, iar în situații de criză să apeleze de urgență Serviciul 112.